Iconic Modern Masterpiece
10718 Mora Dr Los Altos Hills, Калифорния 94024 Соединенные Штаты

$18,000,000
 Проложить Маршрут
 
­
­
­
$18,000,000
Изменить валюту
Price / Sq. Ft.:
$1,682 /
6
Спальни
7
Полн. ванн.
1
Част. ванн.
10,700 Площадь (кв. фт)
Жилая Площадь
1.24 Участок (акры)
Экстерьер
Частный односемейный дом
2017
Год постройки
NPHGWF
Веб-идентификатор
ML81646641
Номер в системе MLS
Mountain View-Los Altos Union School District
Школьный округ
277
дней назад

Сведения 10718 Mora Dr

“Starchitect” Robert Swatt of the renowned Swatt-Miers Architects understood complexity and the opportunities of the view lot not to mention the architect’s honed inclination to analyze every aspect of the experience.

Considering its size, the house makes a relatively discreet impression from the street for maximum seclusion. Once encountered straight on, however, the scheme is a tour de force of architectural acrobatics, its breathtaking overhangs and column-free spans engendering a palpable sense of weightlessness. This quality is perhaps most eloquently expressed in the two independent volumes balanced atop the house’s main level.

The developer clearly appreciates the power of suspense, which builds as visitors enter a driveway to the massive laser measured Machiche wood (a Brazilian ironwood), smooth stucco and glass siding with a pivoted capacious walnut wood entry crowned by a dramatic approx. 24 foot ceilings that present seamless interior and exterior spaces and introduces the structure’s scale and luminosity. But the coup de Théâtre—a jaw-dropping panorama of the canyon below and the sprawling metropolis and San Francisco bay. In the foreground is an infinity edge pool and disappearing walls of glass that when those dazzling views open, the architecture recedes into the background, acting as a frame for the views from the East Bay mountains to the approx. 3,000 acre open space and Western Hills.

“The house is not about small gestures but about the quality of the spaces and views,” The Architect explains.

There is no shortage of sybaritic delights and high-tech thrills. Take the main level’s family room/kitchen, where a massive window wall opens by way of an elaborate outdoor seating area and kitchen, merging the room with the landscape, blurring interior and exterior lines.

“I wasn’t just going for spectacle,” Robert Swatt says. “I wanted it to be a total, immersive experience that transports you to another world—your world.”
 Add a new Private Note
­